Nelly van Berkel

Expert op het terrein van
lichaamsgerichte psychotherapie en
psychomotorische therapie.

sam_5959

Vakdeskundig werken

Ik ben altijd al bezig geweest met het lichaam; als fysiotherapeut io, dansdocent, danser/choreograaf, psychomotorisch therapeut en lichaamsgericht psychotherapeut. Ik beschik hiermee over een groot arsenaal aan behandelmethoden en kan deze afhankelijk van situatie en hulpvraag flexibel, veelzijdig en creatief inzetten.

Ik ben in staat om met zeer complexe persoonlijkheden uit verschillende culturele achtergronden een intensief behandelcontact aan te gaan. Zo heb ik binnen Gezondheidscentrum Schalkwijk een zorgprogramma voor SOLK ontwikkeld waarvan nu al de 7e groep draait.

Cliënten komen minder bij de huisarts en specialist tijdens de doorlooptijd van de groep en leren meer mogelijkheden om hun klachten zelf op te vangen en zo hun kwaliteit van leven te verbeteren, ook in herkenning met elkaar.

Kwaliteit leveren; Ik ben op de hoogte van recente ontwikkelingen en trends in mijn vakgebied. Onlangs heb ik de Sensorimotor Psychotherapy Training afgerond waarmee ik in 2009 gestart ben met level 1, de certificatie na voltooiing van Level 3, was in juni 2015. Ik hoor bij de eerste lichting gecertificeerden in Nederland. Cliënten met psychotrauma en stoornissen in de ontwikkeling en hechting kan ik zo optimaal helpen volgens de meest recent internationale inzichten mbt gebruik van lichaam en neurowetenschap in psychotherapie. Via de website van het Sensorimotor Psychotherapy Instituut krijg ik nu
ook aanmeldingen van buitenlandse cliënten/expats die in therapie komen en waarmee ik een traject start in het Engels.

Betrouwbaar en eerlijk; Zowel in contact met cliënten als met collega’s ervaart men mij als een zorgvuldig en consciëntieus werkend therapeut.

“Cliënten durven met mij de diepte in te gaan”

en zo nodig een langdurig behandeltraject aan te gaan zoals cliënt C die zich in 2012 aanmeldt voor additionele toevoeging van PMT bij bestaande behandeling en die eind 2014 na pensionering van toenmalige behandelaar terugkomt bij mij voor vervolgtraject.

Behoefte aan een oriënterend gesprek?

Dat kan, neem gerust contact met mij op voor meer informatie of een oriënterend gesprek. Dan kijken wij samen welke therapie het beste bij jou past.

Maak een afspraak